Massagestol

Massagestolar: himmel eller helvete?

Massagestolar har blivit alltmer populära de senaste åren, med människor i alla åldrar och yrken som använder dem för att lindra en mängd olika åkommor. Även om massagestolar kan vara en gåva för vissa, kan de också vara otroligt frustrerande och till och med skadliga för andra.

Här är sex saker att tänka på om du funderar på att köpa eller använda en massagestol:

 1. Se till att du har en korrekt diagnos från din läkare eller terapeut innan du använder en massagestol. Massagestolar kan ge kortvarig lindring av smärta, men de bör inte användas som ett primärt behandlingsalternativ. Om du lider av ett allvarligt tillstånd kan din läkare rekommendera att du genomgår operation eller andra medicinska ingrepp istället.
 2. Om du har ledproblem, se till att stolen är justerbar. Många massagestolar är inte justerbara och kräver att användarna rör sig i stolen under användning. Om du har ledproblem kan detta belasta kroppen ytterligare och kan vara obehagligt.
 3. Om du letar efter en terapeutisk massagestol, se till att stolen har funktionerna för att ge en komplett behandling. Du ska kunna justera massagens intensitet och varaktighet samt välja mellan flera olika typer av massage. Du bör också ha förmågan att ändra nivån på vibrationer, värmeelement och vibrationshastigheter.
 4. Gör din efterforskning. Det finns många webbplatser som ger konsumentrecensioner om massagestolar och andra produkter som dem.
 5. Fråga vänner, familj och kollegor om deras åsikter. Kontakta tillverkaren och be om en demonstration av produkten. Många företag kommer att tillhandahålla detta utan kostnad eller möjligtvis en liten avgift.
 6. Tänk på garantin. Ju mer du vet om tillverkaren, desto bättre är dina chanser att få en bra affär och en kvalitetsprodukt. Fråga vilken typ av garanti som erbjuds och hur länge den kommer att gälla.

Direkta fördelar med en massagestol

Att ha tillgång till en massagestol har många fördelar, eller vad sägs om dessa för att bara nämna några av de främsta:

 • Du kan få massage när det passar dig – oavsett tid på dygnet.
 • En kort stund i massagestolen lindrar muskelömhet och stelhet.
 • Minskad stress och därmed en stunds återhämtning.
 • Tidseffektivt eftersom du gör det på plats och även behåller kläderna på.
 • Kostnadseffektivt; massage en gång i veckan kostar cirka 25 000 kronor.

Flera av dessa fördelar är otroligt tilltalande för arbetsgivare som kan erbjuda detta som en skattefri förmån till sina anställda. Den lilla kostnad man får som arbetsgivare täcks snabbt in av minskade sjukdagar. Dessutom ger det en ökad trivsel på jobbet som då kan ge högre effektivitet.

Finns det några skäl att inte skaffa en massagestol?

Det finns såklart även några nackdelar med att äga en massagestol:

 • De kan vara riktigt dyra, vissa modeller kostar uppåt 100 000 kronor.
 • De är inte lämpliga för alla. Personer med vissa hälsotillstånd, såsom cancer eller hjärtsjukdomar, bör rådfråga sin läkare innan de använder en massagestol.
 • De tar ganska mycket plats. Om du inte har plats för en massagestol är det bättre att få massage av en professionell terapeut.

Massagestol vs massör

Självklart är återkommande besök hos en riktig massör att föredra – absolut inga tvivel kring detta! Men om man främst nyttjar massagestolen i ett mera rekreativt syfte snarare än medicinskt så finns det definitivt orsaker att fundera på att skaffa en.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen