Vad händer i kroppen under massage?

Vad händer i kroppen under massage?

När du får massage reagerar din kropp på flera mätbara sätt. Din hjärtfrekvens saktar ner, ditt blodtryck sjunker och dina stresshormoner minskar. När dessa reaktioner sker går din kropp in i ett tillstånd av avslappning. Du kanske till och med somnar! Här är en närmare titt på vad som händer i kroppen under massage.

Under massage placeras din kropp så att terapeuten kan arbeta på specifika områden. Du blir vanligtvis ombedd att ligga på mage, men ibland även på rygg eller sida. Vissa terapeuter använder också stolar när de utför massage terapi.

När du väl är bekväm börjar terapeuten utöva tryck och strykningar på de olika områdena på din kropp. Hur mycket tryck som utövas varierar beroende på vad du föredrar och vilken typ av massage du får.

När terapeuten arbetar kommer du troligen att känna att dina muskler ”lossnar” och att dina spänningar försvinner. Detta beror på att massage utlöser en biologisk reaktion i ditt nervsystem. När terapeuten rör vid dig skickas signaler till din hjärna om att avslappning håller på att ske. Som svar börjar din hjärna bromsa produktionen av stresshormoner som kortisol och adrenalin

Dina blodkärl börjar också att utvidgas, detta gör att mer syre och näringsämnen kan nå dina muskler. Som ett resultat kommer du att känna dig mer avslappnad både mentalt och fysiskt.

Massage har en djupgående effekt på kroppen. Den kan bidra till att förbättra cirkulationen, minska stresshormoner och främja avslappning. Om du letar efter ett sätt att lindra stress och spänningar bör du överväga att boka ett möte med en massageterapeut redan idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen